Hogyan kezelik a magas vérnyomást?

hyper.4

A magas vérnyomás hatékonyan kezelhető életmódmód-módosításokkal, gyógyszerekkel és természetes jogorvoslatokkal. A legtöbb magas vérnyomásban szenvedő betegnél javulás tapasztalható a vényköteles kezelés során, mint pl. diuretikumok, ACE-gátlók, béta-blokkolók vagy egyéb lehetőségek, és néhány esetben egynél több vényköteles gyógyszerre lehet szükség az optimális vérnyomás eléréséhez. Ha magas vérnyomásának oka (másodlagos hipertenziója) van, a magas vérnyomáshoz hozzájáruló orvosi problémák kezelésére is szüksége lehet.Gyakran, hypertonia javíthatja az életmód változás. 

Ha rendkívül magas a vérnyomása, életmód módosítások csökkentheti a vérnyomást, bár valószínűleg nem optimális szintet. Ha Ön túlsúlyos, fogyás segíthet csökkenteni a vérnyomást. Bizonyos kitartással a legtöbb ember képes erre étrend és testmozgás kombinációjával. Kimutatták, hogy egyes egyéneknél szükségessé válhat a bariatriás műtét is javítja a magas vérnyomást.

Biztosítson megfelelő étrendi megközelítést az optimális vérnyomás fenntartása érdekében

hyper.1Az étrendi megközelítés a magas vérnyomás (DASH) megállítására a telített zsírban, koleszterinben, vörös húsban és cukorban alacsony, és úgy tekinthető, hogy az optimális vérnyomás fenntartásához megfelelő étrendi megközelítést biztosít. Ez az étrend kiemeli a zöldségeket, a gyümölcsöket, az alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, az egész szemeket, a sovány fehérjéket, a diókat és a hüvelyeseket. Rendszeres fizikai aktivitás segíthet fenntartani az optimális vérnyomás, akkor is, ha nem kell gyakorolni a fogyás. Úgy  hogy a testmozgásból eredő kardiovaszkuláris, hormonális és koleszterinszint-változások hozzájárulnak az egészséges vérnyomás fenntartásához. Az alacsony nátriumtartalmú diéta csökkentheti a vérnyomást. A felesleges só néhány embernél növeli a vérnyomást, de nem mindenkinél.

A legjobb, ha tanácsot kér egy dietetikus a só bevitel. Néhány ember kell, hogy egy mérsékelt só bevitel, míg néhány kell fogyasztani egy nagyon alacsony sótartalmú étrend, hogy tartsa a vérnyomást, hogy túl magas. Vannak sok vényköteles gyógyszerek a magas vérnyomás kezelésére használt. Ezek a gyógyszerek a különböző hatásmechanizmusaik alapján kategóriákba sorolhatók. Az American College of Cardiology és az American Heart Association szerint a vérnyomás kezelés célja, hogy elérjen egy 130/80 Hgmm-nél alacsonyabb szisztolés és kevesebb, mint 80mmHg diastolés vérnyomást.5 Általában, ha magas vérnyomása van, valószínűleg élete végéig kezelni kell, hogy fenntartsa ezt a célvérnyomást.

Vízhajtók is nevezik víztabletták, növeli a folyadék ürül a vizelettel. Feltételezhetően csökkentik a vérnyomást az erekben keringő folyadék mennyiségének csökkentésével. A mellékhatások közé tartozik az alacsony káliumszint, a gyakori vizelés és a köszvény súlyosbodása. Példák ezekre a gyógyszerekre.  Taliton, Tenoretikus és Klorpres (klórtalidon. Hidrodiuril  Esidrix  Zaroxolyn, Mykrox (metolazon) angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) gátlók a vérnyomást az artériák tágulásával (kiszélesítésével) csökkentik. A mellékhatások közé tartozik a köhögés, az ízérzés csökkenése és a káliumszint emelkedése. Példák az ACE-gátlók közé tartoznak. Lotenzin benazepril.

A kalciumcsatorna-blokkolók csökkentik a vérnyomást az artériák kitágításával és a szív összehúzódásának csökkentésével

hyper.2A mellékhatások közé tartozik a székrekedés, a lábduzzanat és a fejfájás. A példák közé tartoznak. Norvasc, Caduet és Lotrel amlodipin. Cardizem, Dilacor és Tiazac diltiazem. Covera verapamil hidroklorid.  A béta-blokkolók csökkentik az adrenalin hatását a kardiovaszkuláris rendszerre, lelassítják a szívverést, és csökkentik a szív és az artériák stresszét.6 a mellékhatások közé tartozik a légszomj rosszabbodása krónikus obstruktív tüdőbetegségben vagy asztmában; szexuális diszfunkció; fáradtság; depresszió és a tünetek súlyosbodása, ha perifériás artériás betegségben szenved. Béta-blokkoló példák.

Angiotenzin II receptor blokkolók (ARBs) csökkenti a vérnyomást az artériák tágulásával. A mellékhatások közé tartoznak az allergiás reakciók, a szédülés és a magas káliumszint. ARBs tartalmazza. A lotenzin (minoxidil) értágító hatású. Úgy fejti ki hatását, hogy az erek ellazulnak és kiszélesednek, ami csökkenti a vérnyomást, ami ahhoz szükséges, hogy a vért átnyomja rajtuk. A Minoxidil nem közvetlenül az erekre hat. Egy enzim hatását serkenti olyan vegyi anyagok előállítására, amelyek elősegítik az erek ellazulását.

A mellékhatások közé tartozik a duzzanat, az alacsony vérnyomás, a szédülés, az émelygés, az étvágycsökkenés és a nem kívánt hajnövekedés. Monoterápia és kombinációs terápia. Az egy vérnyomáscsökkentő gyógyszer monoterápiának minősül. Ha egy gyógyszer nem hatásos, vagy tűrhetetlen mellékhatásokat okoz, orvosa áttérhet egy másik monoterápiára, majd szükség esetén egy harmadikra. Ha a monoterápiára irányuló három vagy több kísérlet nem csökkenti a vérnyomást mellékhatások kialakulása nélkül, a következő lépés a két vagy több vényköteles vérnyomáscsökkentővel végzett kombinációs kezelés. Néha, kombináló gyógyszerek, amelyek egy másik hatásmechanizmus növelheti a terápiás hatásokat anélkül, hogy súlyosbítaná a mellékhatásokat. Rezisztens Hipertónia. Rezisztens hipertónia meghatározása a vérnyomás, amely továbbra is jóval a célérték felett, annak ellenére, hogy az optimális, három-gyógyszer terápia.

Régóta úgy gondolják, hogy a fokhagyma csökkenti a magas vérnyomást

hyper.3Van néhány dolog, ami rezisztens hipertóniát okozhat. Nem szed gyógyszert az előírt
Szekunder hipertónia. Folyadékretenció, gyakran az eredmény a veseelégtelenség
Ha Ön ellenálló magas vérnyomásban szenved, orvosa meg fogja kérdezni, hogy az előírtaknak megfelelően szedi-e a gyógyszereit; a lehetőségek és/vagy az adagok módosíthatók. Azt is,vagy ehelyett orvosi kezelés egy másik olyan állapot, amely okozhat a magas vérnyomás, 7, mint az alvási apnoe, krónikus vesebetegség, vagy aldosteronismus (túlzott hormontermelés a mellékvesék).

Kiegészítő gyógyszer (CAM). Vannak néhány természetes jogorvoslat, amely csökkentheti a vérnyomást, különösen, ha van pre-hipertónia. Fokhagyma: fokhagyma már régóta úgy gondolják, hogy csökkenti a magas vérnyomás. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a fokhagymakivonat csökkentheti a vérnyomást, bár az optimális dózis, gyakoriság és forma nincs megfelelően meghatározva.8 a fokhagyma ezt a hatást úgy idézheti elő, hogy közvetlenül a vesékre hat, hogy megszüntesse a felesleges sót. Ez tekinthető egy biztonságos fűszer fogyasztani, bár okozhat némi gyomorpanaszok. Magnézium: a magvakban, magokban, avokádókban és zöld leveles zöldségekben található magnézium a vérnyomáscsökkentés természetes módja.

Kiegészítőket is kapható tabletta formában. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a magasabb magnéziumszint alacsonyabb vérnyomással jár, de még mindig nem teljesen világos, hogy van-e ok-okozati összefüggés. Halolaj: étkezési hal rendszeresen jár alacsonyabb magas vérnyomás. A halolaj tabletták használatát is tanulmányozták, és nem világos, hogy a tabletták fogyasztása ugyanolyan hatással van-e, mint a halak fogyasztása. Stressz kontroll és relaxáció: stressz és szorongás átmenetileg növeli a vérnyomást. A stresszoldó módszerek rövid távon mérsékelten csökkentik a vérnyomást, a hosszú távú előnyök kezeléséhez pedig további kutatásokra van szükség. Míg néhány a számos gyógynövény ott csökkentheti a vérnyomást, néhány növelheti. Ha gyógynövénykészítményeket szed, feltétlenül ismerje meg a mellékhatásokat és a gyógyszerkölcsönhatásokat, és beszélje meg kezelőorvosával.