4

Az ízületi gyulladás hatásai

A gyógyszer már nem erőtlen az ízületi gyulladással szemben. Hála az új gyógyszerosztályoknak, most segít megállítani az evolúciót, és korlátozni a helyrehozhatatlan károkat, amit ez a betegség okozhat. Legyünk tudatában ezeknek az előrelépéseknek, mert elengedhetetlen, hogy a arthritis a lehető leghamarabb, mielőtt károsítja az ízületek visszafordíthatatlanul. A rheumatoid arthritis kezelése drámai fejlődést mutatott az elmúlt öt évben” – mondja Dr. Eric Rich, a CHUM reumatológusa. “Míg 30 évvel ezelőtt egy rheumatoid arthritises személy tolószékben volt, most már egy sor nagyon hatékony kezelések, amelyek megszüntetik ezt a kilátást.

“Néha a betegek túlságosan félnek a kezelésektől, és lassan mennek keresztül rajtuk, vagy “népi orvostudomány”, tréfamesterek, naturopathok vagy Lakota hoz fordulnak. De aztán a kár folytatódik, és ne feledjék, visszafordíthatatlan. Ezért fontos, hogy végezzen a diagnózis a lehető leghamarabb annak érdekében, hogy bánni, mielőtt az kárt túl fejlett  mondta a szakember előtt, emlékeztetve arra, hogy az ízületi gyulladás, a második leggyakoribb krónikus betegség.

Az ízületi gyulladás akkor fordul elő, amikor egy személy szokatlannak és újdonságnak érzi a tartós ízületi duzzanatot

1Kanadában több mint egy millió Quebecers, akik szenvednek tőle, egy hatalmas gazdasági terheket a társadalom, különösen az elveszett munka napja. Gyakran nevezik “öreg emberek betegség”, ez nem csak befolyásolja az idősebb emberek, akik, ez igaz, nagyobb valószínűséggel áldozatai. Első tünetek. Arthritis akkor jelentkezik, ha a személy úgy érzi, szokatlanul és új tartós ízületi duzzanat és tartós fájdalom leggyakrabban a végtagok, csuklók, ujjak és lábak, mondja Dr. Rich. Vannak több száz formája ízületi gyulladás, hogy lehet osztani két fő osztályok, mondja a szakember. Egyrészt, degeneratív ízületi gyulladás, közismert nevén osteoarthritis vagy porc romlás, nagyobb valószínűséggel szenved, mint Ön életkorban. Már a karantén előtt megjelenhet, ez a fő oka a térdműtéteknek és a csípőműtéteknek. Másrészt, gyulladásos ízületi gyulladás elismert, a prototípus, amelynek a rheumatoid arthritis, amely kezdődik a gyermekkorban.

Az Osteoarthritis megelőzhető, ha megtiltjuk a felesleges súlyt, amely először károsítja a csapágy ízületek, mint például a térd és a csípő. Sok sportoló (beleértve a hoki játékos Serge Savard) is áldozatai, mert néhány káros mozgások, hogy ismételje meg évről évre. Ezen kívül, tagjai egyes családok genetikai hajlam gyakrabban érinti. A rheumatoid arthritis megjelenése sokkal rejtélyesebb. “Még mindig nem értjük, mi teszi hirtelen az immunrendszert hiperaktívvá az ízületi gyulladás ilyen formájában” – mondja Dr. Rich. A kutatás ezt vizsgálja.”De azt mondják, hogy a tudósok dolgoznak ezen a területen nem kapnak méltányos részt a kutatási finanszírozás egész Kanadában. “Az arány a finanszírozás Arthritis kutatás nem felel meg egyáltalán a költségek ezt a betegséget mondta Andy Chabot, ügyvezető igazgatója a Quebec osztály az Arthritis Society.

Az immunrendszer olyan betegsége, amely beburkolja és megtámadja az ízületeket

2Az úgynevezett gyulladásos ízületi gyulladás ezen formája az immunrendszer betegségéből ered, amely az ízületeket csomagolja és támadja. Ez egy úgynevezett autoimmun betegség, ami bármikor lecsaphat. Marie-Eve Veilleux, aki most 24 éves, másfél éves kora óta érintett. Gyerekkorában elviselhetetlen fájdalmat szenvedett, amikor az ízületei visszafordíthatatlanul romlottak. “Amikor a porcok elpusztulnak, a csontok egymáshoz dörzsölése rendkívül fájdalmas” – mondja Dr. Rich. 13 évesen Marie-Eve képtelen volt megtartani a testsúlyát, ezért tolószékbe kényszerült.

Az ortopédusok aztán kicserélték a térdét és a csípőjét fém protézisekkel, amik jobb kényelmet és mozgékonyságot biztosítanak. Egy évnyi rehabilitáció után képes volt visszanyerni a lábműködését. A fájdalmait a gyulladáscsökkentő gyógyszereknek köszönhetően jól kezelik. Marie-Eve tehát elvégezte a mikrobiológiai és immunológiai alapképzést, és jelenleg egyetemi tanulmányokat folytat a tudományos fordításban. Ő teljesíti a szerepét, mint a szóvivője az Arthritis Society ardor, elszántan közvetít egy üzenetet a remény, hogy minden ember, aki felfedezi, hogy rheumatoid arthritis.

Az egyik kezelés jelenleg kínált rheumatoid arthritis áldozatok célja, hogy blokkolja egy nagyon erős hírvivője gyulladás, az úgynevezett TNF (tumor nekrózis faktor), amely általában figyelmezteti a fehérvérsejtek az immunrendszer, ha egy agresszor belép a szervezetbe, de megtalálható a túlzott mennyiségben az ízületek a betegek. A TNF-gátló antitestek Subcutan vagy intravénás injekcióban adhatók be.

Az immunrendszer olyan betegsége, amely beburkolja és megtámadja az ízületeket

Egy másik kezelési stratégia az, hogy vágja le közötti kommunikáció fehér vérsejtek, vagy limfociták, amelyek a arthritics megszállták a synovialis membrán-amely körülveszi a közös—, illetve ösztönzik egymást, így hívott erősítést a többi katona a zászlóalj. A lymphocyták közötti fizikai érintkezés blokkolásával az új katonák toborzása lelassul, és azok, akik már jelen voltak, elhagyják az ízületet, amelynek gyulladása megszűnik. Így a betegség lefolyása megszakad.

 A betegek kétharmada drámaian reagál ezekre a gyógyszerekre mondja Dr. Rich. Azonban ez nem a gyógyulásról szól, hanem a remisszióról. Az osteoarthritis kezelésére a fizikai megközelítéseket (például a fizioterápiát) és bizonyos fájdalomcsillapítókat részesítik előnyben. “Gyakorlatok alkalmazkodtak a betegek fizikai állapota elengedhetetlen minden formája ízületi gyulladás,” mondja Dr. Rich. Fontos, hogy aktív maradjon, mert ha abbahagyja a fizikai aktivitás, az izmok gyengülnek, majd ez lesz még nehezebb járni. Úszás, például, az egyik legjobb sport a közös betegségek, mivel kevesebb súlyosság, kisebb hatás. Úszás közben azonban az izmok megfelelő stresszel. A kocogás viszont tilos.

Szeptember elején, az ízületi gyulladás társadalom elindította a fogyasztói útmutató az ízületi gyulladás gyógyszerek, amely tájékoztatja az emberek arthritis a tünetek a betegség, a különböző gyógyszerek rendelkezésre álló, az előnyök származhatnak, valamint az óvintézkedéseket kell tenni. Ez az útmutató figyelmeztet, hogy echinacea, amely fogyasztják a harcot megfázás télen, súlyosbítja a rheumatoid arthritis.

hyper.4

Hogyan kezelik a magas vérnyomást?

A magas vérnyomás hatékonyan kezelhető életmódmód-módosításokkal, gyógyszerekkel és természetes jogorvoslatokkal. A legtöbb magas vérnyomásban szenvedő betegnél javulás tapasztalható a vényköteles kezelés során, mint pl. diuretikumok, ACE-gátlók, béta-blokkolók vagy egyéb lehetőségek, és néhány esetben egynél több vényköteles gyógyszerre lehet szükség az optimális vérnyomás eléréséhez. Ha magas vérnyomásának oka (másodlagos hipertenziója) van, a magas vérnyomáshoz hozzájáruló orvosi problémák kezelésére is szüksége lehet.Gyakran, hypertonia javíthatja az életmód változás. 

Ha rendkívül magas a vérnyomása, életmód módosítások csökkentheti a vérnyomást, bár valószínűleg nem optimális szintet. Ha Ön túlsúlyos, fogyás segíthet csökkenteni a vérnyomást. Bizonyos kitartással a legtöbb ember képes erre étrend és testmozgás kombinációjával. Kimutatták, hogy egyes egyéneknél szükségessé válhat a bariatriás műtét is javítja a magas vérnyomást.

Biztosítson megfelelő étrendi megközelítést az optimális vérnyomás fenntartása érdekében

hyper.1Az étrendi megközelítés a magas vérnyomás (DASH) megállítására a telített zsírban, koleszterinben, vörös húsban és cukorban alacsony, és úgy tekinthető, hogy az optimális vérnyomás fenntartásához megfelelő étrendi megközelítést biztosít. Ez az étrend kiemeli a zöldségeket, a gyümölcsöket, az alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, az egész szemeket, a sovány fehérjéket, a diókat és a hüvelyeseket. Rendszeres fizikai aktivitás segíthet fenntartani az optimális vérnyomás, akkor is, ha nem kell gyakorolni a fogyás. Úgy  hogy a testmozgásból eredő kardiovaszkuláris, hormonális és koleszterinszint-változások hozzájárulnak az egészséges vérnyomás fenntartásához. Az alacsony nátriumtartalmú diéta csökkentheti a vérnyomást. A felesleges só néhány embernél növeli a vérnyomást, de nem mindenkinél.

A legjobb, ha tanácsot kér egy dietetikus a só bevitel. Néhány ember kell, hogy egy mérsékelt só bevitel, míg néhány kell fogyasztani egy nagyon alacsony sótartalmú étrend, hogy tartsa a vérnyomást, hogy túl magas. Vannak sok vényköteles gyógyszerek a magas vérnyomás kezelésére használt. Ezek a gyógyszerek a különböző hatásmechanizmusaik alapján kategóriákba sorolhatók. Az American College of Cardiology és az American Heart Association szerint a vérnyomás kezelés célja, hogy elérjen egy 130/80 Hgmm-nél alacsonyabb szisztolés és kevesebb, mint 80mmHg diastolés vérnyomást.5 Általában, ha magas vérnyomása van, valószínűleg élete végéig kezelni kell, hogy fenntartsa ezt a célvérnyomást.

Vízhajtók is nevezik víztabletták, növeli a folyadék ürül a vizelettel. Feltételezhetően csökkentik a vérnyomást az erekben keringő folyadék mennyiségének csökkentésével. A mellékhatások közé tartozik az alacsony káliumszint, a gyakori vizelés és a köszvény súlyosbodása. Példák ezekre a gyógyszerekre.  Taliton, Tenoretikus és Klorpres (klórtalidon. Hidrodiuril  Esidrix  Zaroxolyn, Mykrox (metolazon) angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) gátlók a vérnyomást az artériák tágulásával (kiszélesítésével) csökkentik. A mellékhatások közé tartozik a köhögés, az ízérzés csökkenése és a káliumszint emelkedése. Példák az ACE-gátlók közé tartoznak. Lotenzin benazepril.

A kalciumcsatorna-blokkolók csökkentik a vérnyomást az artériák kitágításával és a szív összehúzódásának csökkentésével

hyper.2A mellékhatások közé tartozik a székrekedés, a lábduzzanat és a fejfájás. A példák közé tartoznak. Norvasc, Caduet és Lotrel amlodipin. Cardizem, Dilacor és Tiazac diltiazem. Covera verapamil hidroklorid.  A béta-blokkolók csökkentik az adrenalin hatását a kardiovaszkuláris rendszerre, lelassítják a szívverést, és csökkentik a szív és az artériák stresszét.6 a mellékhatások közé tartozik a légszomj rosszabbodása krónikus obstruktív tüdőbetegségben vagy asztmában; szexuális diszfunkció; fáradtság; depresszió és a tünetek súlyosbodása, ha perifériás artériás betegségben szenved. Béta-blokkoló példák.

Angiotenzin II receptor blokkolók (ARBs) csökkenti a vérnyomást az artériák tágulásával. A mellékhatások közé tartoznak az allergiás reakciók, a szédülés és a magas káliumszint. ARBs tartalmazza. A lotenzin (minoxidil) értágító hatású. Úgy fejti ki hatását, hogy az erek ellazulnak és kiszélesednek, ami csökkenti a vérnyomást, ami ahhoz szükséges, hogy a vért átnyomja rajtuk. A Minoxidil nem közvetlenül az erekre hat. Egy enzim hatását serkenti olyan vegyi anyagok előállítására, amelyek elősegítik az erek ellazulását.

A mellékhatások közé tartozik a duzzanat, az alacsony vérnyomás, a szédülés, az émelygés, az étvágycsökkenés és a nem kívánt hajnövekedés. Monoterápia és kombinációs terápia. Az egy vérnyomáscsökkentő gyógyszer monoterápiának minősül. Ha egy gyógyszer nem hatásos, vagy tűrhetetlen mellékhatásokat okoz, orvosa áttérhet egy másik monoterápiára, majd szükség esetén egy harmadikra. Ha a monoterápiára irányuló három vagy több kísérlet nem csökkenti a vérnyomást mellékhatások kialakulása nélkül, a következő lépés a két vagy több vényköteles vérnyomáscsökkentővel végzett kombinációs kezelés. Néha, kombináló gyógyszerek, amelyek egy másik hatásmechanizmus növelheti a terápiás hatásokat anélkül, hogy súlyosbítaná a mellékhatásokat. Rezisztens Hipertónia. Rezisztens hipertónia meghatározása a vérnyomás, amely továbbra is jóval a célérték felett, annak ellenére, hogy az optimális, három-gyógyszer terápia.

Régóta úgy gondolják, hogy a fokhagyma csökkenti a magas vérnyomást

hyper.3Van néhány dolog, ami rezisztens hipertóniát okozhat. Nem szed gyógyszert az előírt
Szekunder hipertónia. Folyadékretenció, gyakran az eredmény a veseelégtelenség
Ha Ön ellenálló magas vérnyomásban szenved, orvosa meg fogja kérdezni, hogy az előírtaknak megfelelően szedi-e a gyógyszereit; a lehetőségek és/vagy az adagok módosíthatók. Azt is,vagy ehelyett orvosi kezelés egy másik olyan állapot, amely okozhat a magas vérnyomás, 7, mint az alvási apnoe, krónikus vesebetegség, vagy aldosteronismus (túlzott hormontermelés a mellékvesék).

Kiegészítő gyógyszer (CAM). Vannak néhány természetes jogorvoslat, amely csökkentheti a vérnyomást, különösen, ha van pre-hipertónia. Fokhagyma: fokhagyma már régóta úgy gondolják, hogy csökkenti a magas vérnyomás. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a fokhagymakivonat csökkentheti a vérnyomást, bár az optimális dózis, gyakoriság és forma nincs megfelelően meghatározva.8 a fokhagyma ezt a hatást úgy idézheti elő, hogy közvetlenül a vesékre hat, hogy megszüntesse a felesleges sót. Ez tekinthető egy biztonságos fűszer fogyasztani, bár okozhat némi gyomorpanaszok. Magnézium: a magvakban, magokban, avokádókban és zöld leveles zöldségekben található magnézium a vérnyomáscsökkentés természetes módja.

Kiegészítőket is kapható tabletta formában. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a magasabb magnéziumszint alacsonyabb vérnyomással jár, de még mindig nem teljesen világos, hogy van-e ok-okozati összefüggés. Halolaj: étkezési hal rendszeresen jár alacsonyabb magas vérnyomás. A halolaj tabletták használatát is tanulmányozták, és nem világos, hogy a tabletták fogyasztása ugyanolyan hatással van-e, mint a halak fogyasztása. Stressz kontroll és relaxáció: stressz és szorongás átmenetileg növeli a vérnyomást. A stresszoldó módszerek rövid távon mérsékelten csökkentik a vérnyomást, a hosszú távú előnyök kezeléséhez pedig további kutatásokra van szükség. Míg néhány a számos gyógynövény ott csökkentheti a vérnyomást, néhány növelheti. Ha gyógynövénykészítményeket szed, feltétlenül ismerje meg a mellékhatásokat és a gyógyszerkölcsönhatásokat, és beszélje meg kezelőorvosával.

Hosszú haj, hogyan kell jól termeszteni őket

Hosszú haj, hogyan kell jól termeszteni őket

Megengedheti magának, hogy folyamatosan megváltoztassa a frizuráját, ha többé-kevésbé rövid ideig tartja a haját, amíg kíváncsiság nem merül fel: milyen érzés Hosszú Haj? Milyen érzés átadni őket a kezeden, lassan csúsztatni az ujjaid között, vagy a zuhany után oda-vissza rázni őket, mindenhol vizet permetezni, mint a kutyák, hogy megszáradjanak?

Soha ne add fel

Soha ne add felAzok, akik megpróbálták, valójában azt állítják, hogy nagyon kellemes. Ezen túlmenően, a hosszú haj néz ki, csak finom egy ember, különösen akkor, ha nőnek egészséges, erős, köszönhetően a minimális ellátás, valamint a helyes növekedési terv.

Itt van egy sor tipp, hogy kövesse során a növekedési pályát, valamint egy sor tippek a legjobb termékeket, hogy elfogadja az ilyen típusú frizura, egy egyszerű stílus útmutató a férfiak a hosszú hajat.

Nincs hiány a mosások gyakoriságáról, a kondicionáló termékek fontosságáról, valamint arról, hogy milyen gyakran vágják le őket, ahogy nőnek. Ellentmondásnak tűnik, de a jó termesztés azt jelenti, hogy szükség esetén vágni kell őket, hogy formát és erőt adjanak nekik.

Gyorsítsa fel a haj növekedését a megfelelő termékekkel

Gyorsítsa fel a haj növekedését a megfelelő termékekkelAz egyik módszer a haj gyors növekedésére azáltal, hogy erősebbé teszi őket, a megfelelő italok használata. Egyes orvosok azt tanácsolják, hogy a biotin ne menjen tovább, bár vannak olyan különösen hatékony termékek, amelyek felgyorsíthatják növekedését a tüsző erősítésével, hogy hosszabb ideig maradjanak erősek. A piacon vannak Szérumok dúsított vitaminokkal, amellyel masszírozza a fejbőrt, vagy növényi étrend-kiegészítők, amelyek ellensúlyozzák a stressz, hormonok, hogy vékony a haj, toxinok jelen a környezetben.

A hajhullás megelőzésének legjobb ideje az, hogy gondoskodjon róla, ha még mindig sok van. Azonnal el kell fogadnunk egy stratégiát a bukásuk lassítására, hogy az irigylésre méltó kiindulási vonalat a lehető leghosszabb ideig tartsuk, és megerősítsük őket. Ily módon minden tüsző továbbra is egészségesen növekszik, sőt még az alvókat is újraélesztheti, még vastagabb hajjal.

Egy jó gyakorlat az, hogy konzultáljon orvosával kell felírni finasteride, már elérhető, mint egy általános, bár ez jobban ismert, mint Propecia, minoxidil gyakran nevezik Rogaine és elérhető a pulton keresztül.

A finaszterid blokkolja azokat a hormonokat, amelyek hajhulláshoz vezetnek, lehetővé téve annak növekedését vagy csökkenését. A Minoxidil növeli a vér áramlását és a tápanyagok felszabadulását a fejbőrbe és a szőrtüszőkbe, ezáltal erősebbé teszi őket.

Az orvoshoz mindig konzultálni kell, mert ő az egyetlen, aki hasznos tanácsokat adhat mind a növekedési folyamat figyelemmel kísérésére, mind a gyógyszerek szedésével kapcsolatos kockázatok elkerülésére. Néhány vállalat, mint például a Hims and keep, lehetővé teszi, hogy “találkozzon” egy online dermatológussal, majd megkapja ezeket a termékeket, vényköteles mellékelve, postai úton. Minden lehet gyors, olcsó, könnyű, ha nem felejti el, hogy rendszeresen ellenőrizze az orvos.

Használjon új, hosszú hajra alkalmas termékeket

Használjon új, hosszú hajra alkalmas termékeketElmúltak azok a napok, a szokásos krémek, zselék. A hosszú haj azt is jelenti, hogy megváltoztatja az Ön gondozásának módját, így a textúrázó termékek, amelyekre támaszkodnak, amikor rövidek és göndörek, már nem alkalmasak. A haj szárítása közben könnyebb termékekre kell váltania, hogy a növekedés során ellenőrzés alatt tartsa őket. A kezelés különbözik a haj textúrájától és sűrűségétől. A gél még mindig megbízható termék lehet az első három vagy hat hónapban, amikor a haj még nem túl hosszú, természetes vitalitása még nem korlátozott. A gélek a hajat egy átlagos alkalmazással érinthetővé teszik, ami könnyűvé teszi őket, de nem túl sokat. A krémek viszont megbízható stylert képviselnek, ha a hajat jobban ellenőrizni kell, mint a növekedést. Más szóval, a krémek segítik a természetes áramlását a hajam, de kell, hogy legyen fény, amire igazán szükségük van, hogy azt sugallják, irányítása, elkerültem őket, göndör, valamint rendetlen. Mindkét termék vízben oldódik, este biztonságosan öblítse le.

Ellentmondásnak tűnik, hogy vágja le a haját, ahogy nőnek, de van néhány jó ok erre. Először is segít elkerülni a leginkább kínos közbenső növekedési szakaszokat. A haj nem azonnal egyenletesen növekszik, készen áll a fényképezőgépre. Meg kell vágni őket, és gondoskodni kell róluk, hogy jól nézzenek ki. A hajvágásnak azonban nem kell drasztikusnak, hanem csak stratégiai jellegűnek lennie ahhoz, hogy rögzítse a megjelenést anélkül, hogy veszélyeztetné az Általános haladást. Ugyanez vonatkozik a szakáll termesztésére is. Másodszor, a stratégiai hajvágás segít a hajának növekedésében, ahogy akarja. A hátlapot úgy vághatja le, hogy a felső fedje le, amíg el nem hagyja, hogy egyszerre növekedjenek. Jó módszer a márna hasonlításának elkerülésére. Végül a fodrász vagy a fodrász mindig szükség lesz egy könnyű kullancsra a végén.