Az ízületi gyulladás hatásai

4

A gyógyszer már nem erőtlen az ízületi gyulladással szemben. Hála az új gyógyszerosztályoknak, most segít megállítani az evolúciót, és korlátozni a helyrehozhatatlan károkat, amit ez a betegség okozhat. Legyünk tudatában ezeknek az előrelépéseknek, mert elengedhetetlen, hogy a arthritis a lehető leghamarabb, mielőtt károsítja az ízületek visszafordíthatatlanul. A rheumatoid arthritis kezelése drámai fejlődést mutatott az elmúlt öt évben” – mondja Dr. Eric Rich, a CHUM reumatológusa. “Míg 30 évvel ezelőtt egy rheumatoid arthritises személy tolószékben volt, most már egy sor nagyon hatékony kezelések, amelyek megszüntetik ezt a kilátást.

“Néha a betegek túlságosan félnek a kezelésektől, és lassan mennek keresztül rajtuk, vagy “népi orvostudomány”, tréfamesterek, naturopathok vagy Lakota hoz fordulnak. De aztán a kár folytatódik, és ne feledjék, visszafordíthatatlan. Ezért fontos, hogy végezzen a diagnózis a lehető leghamarabb annak érdekében, hogy bánni, mielőtt az kárt túl fejlett  mondta a szakember előtt, emlékeztetve arra, hogy az ízületi gyulladás, a második leggyakoribb krónikus betegség.

Az ízületi gyulladás akkor fordul elő, amikor egy személy szokatlannak és újdonságnak érzi a tartós ízületi duzzanatot

1Kanadában több mint egy millió Quebecers, akik szenvednek tőle, egy hatalmas gazdasági terheket a társadalom, különösen az elveszett munka napja. Gyakran nevezik “öreg emberek betegség”, ez nem csak befolyásolja az idősebb emberek, akik, ez igaz, nagyobb valószínűséggel áldozatai. Első tünetek. Arthritis akkor jelentkezik, ha a személy úgy érzi, szokatlanul és új tartós ízületi duzzanat és tartós fájdalom leggyakrabban a végtagok, csuklók, ujjak és lábak, mondja Dr. Rich. Vannak több száz formája ízületi gyulladás, hogy lehet osztani két fő osztályok, mondja a szakember. Egyrészt, degeneratív ízületi gyulladás, közismert nevén osteoarthritis vagy porc romlás, nagyobb valószínűséggel szenved, mint Ön életkorban. Már a karantén előtt megjelenhet, ez a fő oka a térdműtéteknek és a csípőműtéteknek. Másrészt, gyulladásos ízületi gyulladás elismert, a prototípus, amelynek a rheumatoid arthritis, amely kezdődik a gyermekkorban.

Az Osteoarthritis megelőzhető, ha megtiltjuk a felesleges súlyt, amely először károsítja a csapágy ízületek, mint például a térd és a csípő. Sok sportoló (beleértve a hoki játékos Serge Savard) is áldozatai, mert néhány káros mozgások, hogy ismételje meg évről évre. Ezen kívül, tagjai egyes családok genetikai hajlam gyakrabban érinti. A rheumatoid arthritis megjelenése sokkal rejtélyesebb. “Még mindig nem értjük, mi teszi hirtelen az immunrendszert hiperaktívvá az ízületi gyulladás ilyen formájában” – mondja Dr. Rich. A kutatás ezt vizsgálja.”De azt mondják, hogy a tudósok dolgoznak ezen a területen nem kapnak méltányos részt a kutatási finanszírozás egész Kanadában. “Az arány a finanszírozás Arthritis kutatás nem felel meg egyáltalán a költségek ezt a betegséget mondta Andy Chabot, ügyvezető igazgatója a Quebec osztály az Arthritis Society.

Az immunrendszer olyan betegsége, amely beburkolja és megtámadja az ízületeket

2Az úgynevezett gyulladásos ízületi gyulladás ezen formája az immunrendszer betegségéből ered, amely az ízületeket csomagolja és támadja. Ez egy úgynevezett autoimmun betegség, ami bármikor lecsaphat. Marie-Eve Veilleux, aki most 24 éves, másfél éves kora óta érintett. Gyerekkorában elviselhetetlen fájdalmat szenvedett, amikor az ízületei visszafordíthatatlanul romlottak. “Amikor a porcok elpusztulnak, a csontok egymáshoz dörzsölése rendkívül fájdalmas” – mondja Dr. Rich. 13 évesen Marie-Eve képtelen volt megtartani a testsúlyát, ezért tolószékbe kényszerült.

Az ortopédusok aztán kicserélték a térdét és a csípőjét fém protézisekkel, amik jobb kényelmet és mozgékonyságot biztosítanak. Egy évnyi rehabilitáció után képes volt visszanyerni a lábműködését. A fájdalmait a gyulladáscsökkentő gyógyszereknek köszönhetően jól kezelik. Marie-Eve tehát elvégezte a mikrobiológiai és immunológiai alapképzést, és jelenleg egyetemi tanulmányokat folytat a tudományos fordításban. Ő teljesíti a szerepét, mint a szóvivője az Arthritis Society ardor, elszántan közvetít egy üzenetet a remény, hogy minden ember, aki felfedezi, hogy rheumatoid arthritis.

Az egyik kezelés jelenleg kínált rheumatoid arthritis áldozatok célja, hogy blokkolja egy nagyon erős hírvivője gyulladás, az úgynevezett TNF (tumor nekrózis faktor), amely általában figyelmezteti a fehérvérsejtek az immunrendszer, ha egy agresszor belép a szervezetbe, de megtalálható a túlzott mennyiségben az ízületek a betegek. A TNF-gátló antitestek Subcutan vagy intravénás injekcióban adhatók be.

Az immunrendszer olyan betegsége, amely beburkolja és megtámadja az ízületeket

Egy másik kezelési stratégia az, hogy vágja le közötti kommunikáció fehér vérsejtek, vagy limfociták, amelyek a arthritics megszállták a synovialis membrán-amely körülveszi a közös—, illetve ösztönzik egymást, így hívott erősítést a többi katona a zászlóalj. A lymphocyták közötti fizikai érintkezés blokkolásával az új katonák toborzása lelassul, és azok, akik már jelen voltak, elhagyják az ízületet, amelynek gyulladása megszűnik. Így a betegség lefolyása megszakad.

 A betegek kétharmada drámaian reagál ezekre a gyógyszerekre mondja Dr. Rich. Azonban ez nem a gyógyulásról szól, hanem a remisszióról. Az osteoarthritis kezelésére a fizikai megközelítéseket (például a fizioterápiát) és bizonyos fájdalomcsillapítókat részesítik előnyben. “Gyakorlatok alkalmazkodtak a betegek fizikai állapota elengedhetetlen minden formája ízületi gyulladás,” mondja Dr. Rich. Fontos, hogy aktív maradjon, mert ha abbahagyja a fizikai aktivitás, az izmok gyengülnek, majd ez lesz még nehezebb járni. Úszás, például, az egyik legjobb sport a közös betegségek, mivel kevesebb súlyosság, kisebb hatás. Úszás közben azonban az izmok megfelelő stresszel. A kocogás viszont tilos.

Szeptember elején, az ízületi gyulladás társadalom elindította a fogyasztói útmutató az ízületi gyulladás gyógyszerek, amely tájékoztatja az emberek arthritis a tünetek a betegség, a különböző gyógyszerek rendelkezésre álló, az előnyök származhatnak, valamint az óvintézkedéseket kell tenni. Ez az útmutató figyelmeztet, hogy echinacea, amely fogyasztják a harcot megfázás télen, súlyosbítja a rheumatoid arthritis.