Az idősek étrendje: milyen tápanyagok nem hiányozhatnak

Az idősek étrendje milyen tápanyagok nem hiányozhatnak

A főbb nemzetközi szervek, például az Egyesült Nemzetek Szervezete és az OECD becslései szerint 2050-ben a világ idős lakosságának aránya (figyelembe véve a 65 éves vagy annál idősebb korosztályt) a teljes összeg 22% – ára emelkedik. Olaszországban, ahol már ma ISTAT szerint 22,3% – os értéket értek el, két jelenség egybeesik: a várható élettartam a világon a legmagasabb (jelenleg az ENSZ adatai szerint a második), valamint a születések és halálesetek közötti demográfiai egyensúly csökkenése. Ebben a keretben nem nehéz megérteni, hogy a 65 év feletti emberek hogyan segítenek meghatározni az ország jövőbeli demográfiai jellemzőit, ezért a központi szerep az idősek gyógyszerét fogja venni, ami azt jelenti, hogy ebben a korcsoportban a leggyakoribb betegségek gondoskodnak, és nagy figyelmet fordítanak az idősek életstílusára és étrendjére.

Az étrenddel kapcsolatos betegségek az időseknél

Az étrenddel kapcsolatos betegségek az időseknélTény, hogy az öregedés összefügg a növekedés a szív-és érrendszeri betegségek, a rák és a cukorbetegség, hanem kapcsolatos rendellenességek csökkenése élettani funkciók és anyagcsere. A táplálkozás ebben az összefüggésben fontos megelőző intézkedést játszhat, amely lehetővé teszi az idősek számára, hogy megbirkózzanak az életkor előrehaladásával azáltal, hogy enyhítik az élet ezen szakaszának tipikus rendellenességeit, miközben megőrzik autonómiájukat, amely alapvető az életminőség szempontjából.

A fizikai aktivitással és a megfelelő életmóddal együtt a táplálkozás kulcsszerepet játszik az idősek egészségében. Ma adatai szerint az ADI (olasz Szövetség a Táplálkozástudomány and Clinical Nutrition) tárgyalt, Assisi, 19-től 21-ig keretében a Nemzeti Természetesen a Diéta, Táplálkozás, az Idősek, vagy 1,8 millió idős, elhízott, Olaszországban, 1,9 millió ember, több mint hatvan kockázata alultápláltság, 1.8 millió szenvedők sarcopenia, 19.500 azok a betegek, akik igénybe veszik mesterséges táplálás otthon, – 9,4 millió, a hiány, a D-vitamin.

A szarkopénia kifejezés a szindrómára utal, különösen a korcsoportban 80 éves kortól kezdve, ami a tömeg fokozatos elvesztéséhez és az izomerő gyengüléséhez vezet. Az ilyen állapot gyakran kíséri törékeny, testi fogyatékosság, kórházi és súlyos betegségek, mint a csontritkulás, osteoarthritis, és egyes esetekben lehet A halál oka.

Az idősebb emberek étrendje: az alapvető tápanyagok

Az idősebb emberek étrendje az alapvető tápanyagokAnnak érdekében, hogy megakadályozzuk a nem megfelelő vagy elégtelen táplálkozással kapcsolatos rendellenességek előfordulását az eddig felsorolt 65-ben, fel kell ismerni az alapvető tápanyagokat, tudni kell, hogy melyek a leginkább jelzett beviteli dózisok, és mely élelmiszereknek kell állandó részét képezniük az idősebb emberek étrendjének. Ehhez ismét utalunk az ADI által közzétett ajánlásokra.

Különösen a sarcopeniában szenvedő időseknél a megfelelő fehérjebevitel elengedhetetlen az izomtömeg helyreállításához, valamint a kevésbé ülő életmód elfogadásához. Az izom fenntartása és helyreállítása érdekében az időseknek nagyobb mennyiségű fehérjét kell bevenniük, mint a fiatalabbak: a legutóbbi Adi konferencián tárgyalt adatok szerint az átlagos napi bevitelnek 1, 0-1, 2 g/testtömeg-kilogramm tartománynak kell lennie.

Ezek az értékek az egyéb rendellenességekben szenvedő időseknél eltérőek: például az elhízásban szenvedők esetében az ideális mennyiséget 1g/kg körül becsülik, míg az alultáplált időseknél 1,5 g / kg-ra is emelkedhet. Alapvető fontosságú azonban, hogy a fehérjék magas biológiai értékűek legyenek, tojásokból, halakból vagy tejből származnak.

Minden életkorban fontosak, de az idősebb emberek étrendjében kulcsszerepet játszanak az életkorra jellemző degeneratív és bomlási folyamatok enyhítésében. Különösen nem lehet kihagyni: E-vitamin, C-vitamin, karotinoidok, amelyek játszanak kulcsfontosságú antioxidáns, amely megőrzi a sejteket, és lassítja a szabad gyökök képződését; D-vitamin, elengedhetetlen a kalcium és foszfát felszívódását a porc, valamint az emésztőrendszerben a mozgósítás a kalcium a csontokból; vitaminok a, B Csoport, különösen a B6-vitamin részt vesz megfelelő működéséhez, az anyagcsere, valamint a jelen hús, hal, nem finomított gabonaféléket, valamint hüvelyesek, valamint a B12-vitamin, alapvető a szintézis, a vörös vérsejtek, csontvelő, illetve jelen élelmiszerek, mint például a tojás, a tej, valamint a származékos, mind a marhahús.

Az Omega-3 néven ismert esszenciális zsírsavakat fontos gyulladáscsökkentő és vérnyomáscsökkentő funkciójuk szempontjából “jó zsíroknak” tekintik, amelyek ellensúlyozzák a kardiovaszkuláris rendellenességek kialakulását. Az Omega-3 helyes bevitele az idősek étrendjébe ezért értékesnek bizonyulhat, ami szintén ellensúlyozza a demencia formáinak kialakulását: ezért több mint 65 ajánlott az ilyen anyagokban gazdag élelmiszerek, például halak és szárított gyümölcsök fogyasztása.

Ellensúlyozására sarcopenia is elengedhetetlen a helyes bevitel ásványi sók hasznos, hogy erősítse az izomtónus és a csont szerkezetét. Magnézium, jelen zöldségek, hüvelyesek, szárított gyümölcs, fontos, hogy a csont szerkezete, a vezetés az idegi impulzusok az izmok, mivel a cink, jelen hús, hal, tojás, tej származékok, a korpás búza, hüvelyesek, szárított gyümölcs, szerepet játszik alapvető fontosságú az anyagcsere, az immunválaszt, valamint idegrendszeri funkciót, beleértve a memória javítása .

Az étrenden belül felsorolt élelmiszerek felvétele mellett nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ásványi sók egyik fő hordozója a víz, amely mindig ajánlott napi legalább 2 liter fogyasztást a férfiak számára, a nők számára 2,5-re emelkedve.

A megelőzés megfelelő táplálkozásának előnyei

A megelőzés megfelelő táplálkozásának előnyeiMint mindig, a megfelelő diéta, mint ahogy ezt eddig egy aktív, egészséges életmód kell járnia a megelőzés, különösen az idősebb emberek, akik még szükség a gyakori ellenőrzések, hogy ellensúlyozza a kialakuló kiszámítható, valamint a gyakori betegségek vagy rendellenességek után, 65 éves.

Ahhoz, hogy ezen az úton kísérjen minket, egy adott egészségpolitika értékes szövetségesnek bizonyulhat. UniSalute otthoni gondozás felett 65 az a politika célja, hogy vigyázzon a szeretteit, amikor az életkorral összefüggő betegségek merülnek fel. Különösen a politika kínál: Orvosi, Rehabilitációs, ápolási és farmakológiai támogatás, kórházi ápolást követően sérülés vagy súlyos műtét, közvetlenül otthon, és akár € 2,500; tanácsadás és szervezése orvosi és rehabilitációs szolgáltatások, Hogy Aktiválja a szükséges ellátást azonnal; kedvezményes árak az orvosi és a mentős személyzet szolgáltatásaira, jelentős megtakarítással a normál összegekhez képest.