Ha nem akar regisztrálni, nincs ideje, rendeljen telefonon!
+36 20 273 46 04
Nyitólap Webshop Kanetsugu Kések
Túlélő csomag
Vásároljon Crock Pot-ot és nyerje meg karácsonyi menüjét!

Kanetsugu Kések

A Kanetsugu név az 1300-as évek közepén élt híres kardkovácstól ered. A jelenlegi cég a japán késgyártás "fővárosában", Sekiben (Sakai City, Osaka) működik Mitsuyasu Kawamura irányításával.
A Kanetsugu specialitása a japán kardkészítés tradícióját idéző kézi konvex élezés (hamaguri-ha), késeikről - a legolcsóbb szériák kivételével - hiányzik az élszalag/levezető él elkülönülése, a penge oldala mentes a törésektől. Az ilyen kések a gyárból kikerülve borotválnak, ugyanakkor a konvex élprofil miatt kevésbé érzékenyek a mikrosérülésekre, mint a gépi élszalaggal ellátott termékek. Természetesen ezeket is ésszel kell használni, hiszen a magas minőségű acélokból készülő japán kések pengéje általában vékonyabb, mint az európai termékeké.
A Kanetsugu viszonylag széles választékot kínál az egyedi, nagyrészt kézzel készített, damaszkolt késektől (Saiun) a sorozatgyártmányokig (Miyabi Isshin). Legnépszerűbb termékei a közepes árfekvésű Pro M és Pro S szériák. A Pro J széria laminált, kézzel kalapált (tsuchime) felületű pengéinek központi magja az új ZA-18 acélból készül, amely éltartásban valószínűleg felülmúlja a felső kategóriában elterjedt VG-10 acélt.
A másik új termék a Wa Bocho sorozat. Ezekkel a késekkel a Kanetsugu a hagyományos vésőélű, szénacél pengéjű, bambusznyelű kések alternatíváját igyekszik nyújtani modern anyagok felhasználásával.

Kanetsugu Kések termékek

Santoku: a santoku (japán szakácskés) hús, hal és zöldség vágására szolgál.
21 336 HUF
Gyuto: európai stílusú szakácskés (séfkés).
42 672 HUF
Petty: kicsi univerzális kés zöldségek és gyümölcsök hámozására, aprítására.
24 130 HUF
Petty: kicsi univerzális kés zöldségek és gyümölcsök hámozására, aprítására.
25 400 HUF
Petty: kicsi univerzális kés zöldségek és gyümölcsök hámozására, aprítására.
19 304 HUF
Petty: kicsi univerzális kés zöldségek és gyümölcsök hámozására, aprítására.
20 320 HUF
Előrendeléssel június eleji szállítással - Santoku: a santoku (japán szakácskés) hús, hal és zöldség vágására szolgál.
33 274 HUF
Gyuto: európai stílusú szakácskés (séfkés).
22 352 HUF
Sujihiki: hússzeletelő, a gyutóénál karcsúbb pengével.
40 132 HUF
Előrendeléssel június eleji szállítással - Sujihiki: hússzeletelő, a gyutóénál karcsúbb pengével.
32 004 HUF
Yanagiba (sashimi): halfiléző-szeletelő kés tradicionális aszimmetrikus élezéssel
22 352 HUF