Ha nem akar regisztrálni, nincs ideje, rendeljen telefonon!
+36 20 273 46 04
Nyitólap Foodie’s BLOGSzalonnadzsemm, ami nem csak meglepő, de nagyon jó is
Túlélő csomag
Vásároljon Crock Pot-ot és nyerje meg karácsonyi menüjét!

Szalonnadzsemm, ami nem csak meglepő, de nagyon jó is

Étteremben már találkoztunk paprika és dohány fagyival, illetve nagy divatja van most a sós édességeknek, ezért vettük a bátorságot és kipróbáltuk, illetve most közzé is tesszük egy megszokott alapanyag szokatlan receptjét.

Szerző: Foodies.hu | info@foodies.hu

Főzési információ:



Előkészítés: 30 perc
Főzési idő: 4 óra
Crock Pot fokozat: magas (high)

Hozzávalók 3 közepes befőttes üvegnyihez:



  • 70 dkg szeletelt "bacon" szalonna, keresztbe szeletelve 2-3 centiméteres darabokra
  • 2 darab közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, megpucolva, átnyomva (összetörve)
  • 1,5 dl almaecet
  • 10 dkg barancukor vagy nádcukor
  • 3 evőkanálni juharszirup vagy ugyanennyi akácméz
  • 1,5 dl főzött kávé (inkább hosszabb, filteres kávé legyen, mint erősebb, rövid)


Ajánlatunk!

Reggelire, de akár egy csésze tea mellé pirítóssal is elképesztően finom

Elkészítés



1. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon (fokozaton), időnként kevergetve süsse ki a zsírt a szalonnából. A kiolvadt zsírban a szalonnát pirítsa világosbarnára. Amikor kész, a szűrőkanállal szedje papirtörlőre és hagyja lecsöpögni.

2. Egy evőkanálnyi zsírt hagyjon a serpenyőben, a többit öntse ki és tegye el későbbi használatra. Tegye a serpenyőbe vöröshagymát és a fokhagymát és addig pirítsa, amíg a vöröshagyma üveges lesz.

3. Adja hozzá az ecetet, a cukrot, a juharszirupot (mézet), és a kávét. Együtt forralja föl és hagyja forrni, amíg egy fa lapáttal óvatosan fölkaparja a lesült szalonnadarabokat a serpenyő aljáról. Tegye vissza a lecsöpögtett sült szalonnát és rottyantsa össze.

4. Öntse a serpenyő tartalmát Crock Pot-ba és fedő nélkül főzze addig, amíg sziurp állagú nem lesz. (kb, 3,5-4 óra).

5. Amikor elérte a megfelelő állagot, öntse trumixgépbe a lekvárt és turmixolja át úgy, hogy maradjanak benne közepes darabok. Hűtse le és tegye el légmentesen lezárt edénybe és tárolja 3-4 hétig hűtőben vagy kamrában.

Forrás: http://www.marthastewart.com

comments powered by Disqus