Ha nem akar regisztrálni, nincs ideje, rendeljen telefonon!
+36 20 273 46 04
Nyitólap Foodie’s BLOGSzaftos, zöldséges báránylapocka
Túlélő csomag
Vásároljon Crock Pot-ot és nyerje meg karácsonyi menüjét!

Szaftos, zöldséges báránylapocka

Itt a húsvét és egy igazi lassúfőzős specialitást osztunk meg azokkal, akik gyönge bárányhúst terveznek enni akár most, akár később. Olvadós, omlós, fantasztikusan ízes étel.

Szerző: Foodies.hu | info@foodies.hu

Főzési információ



Előkészítés: 20 perc
Főzési idő: 8 óra
Főzési fokozat: alacsony (low)

Hozzávalók 4 személyre



  • 6 darab sárgarépa megtisztítva, közepesen vastag darabokra vágva
  • 24 darab apró új burgonya
  • 1,5 kg csont nélküli báránylapocka
  • só és feketebors
  • 8 dl húsleves alaplé


Elkészítés



1. Tegye fel melegedni az alaplevet.

2. Kapcsolja be a Crock Pot-os alacsony (low) fokozatra. Tegye a sárgarépát és a krumplit az edény aljára egyenletesen elosztva. A megmosott, szükség esetén lehártyázott bárányhúst tegye a zöldségre, majd sózza és borsozza.

3. Öntse az edénybe az alaplevet és főzze alacsony(low) fokozaton 8 órán keresztül, amíg meg nem puhul.

4. Amikor kész, óvatosan vegye ki a húst (két villával lehet a legegyszerűbb) és tegye külön tálra. Tálalja a húst a mellette főtt krumplival é sárgarépával, saját szaftjával, valamint tunkolásra alkalmas körettel: krokett, lepény, burgonyafánk, dödölle, pirított puliszka. Kínáljon mellé pikáns, édes ízű szószt, mártás vagy csatnit.

Tippek, trükkök



A bárány ételek mellé egy könnyedebb, lágyabb karakterű bort válasszol: egy frissebb ávjáratú Pinot Noir kiváló kísérője lehet ennek az ételnek is.

Kipróbálhatja kecskehúsból vagy nyúlhúsból is.

A megmaradt húst vagy szaftot hidegen használja föl szendvicsekhez!

Forrás és fotó: http://allrecipes.co.uk/

comments powered by Disqus