Ha nem akar regisztrálni, nincs ideje, rendeljen telefonon!
+36 20 273 46 04
Nyitólap Foodie’s BLOGMarha Korma egyszerűen lassúfőzőben
Túlélő csomag
Vásároljon Crock Pot-ot és nyerje meg karácsonyi menüjét!

Marha Korma egyszerűen lassúfőzőben

Ez a kiváló recept marha pörkölthúsra vagy párolt marhahúsra épül, amiknek az elkészítésére tökéletesen alkalmas a lassúfőző. Ugyanakkor használható hozzá megmaradt marhasült is.

Szerző: Foodies.hu | info@foodies.hu

Főzési információ




Előkészítés: 20 perc
Főzési idő: 6-7 óra
Főzési fokozat: alacsony (low)

Hozzávalók 4-5 személyre



  • 2 evőkanál curry por
  • 1,2-1,3 kg pörkölt hús, fölkockázva vagy csíkokra vágva
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 1 nagy kaliforniai paprika, fölkockázva (opcionális)
  • 1 hüvelykujjny gyömbér darabr, lereszelve vagy apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 darab vörös chilli paprika, apróra vágva (opcionális)
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 4 dl kókusztej
  • Só és bors
  • Friss koriander vagy friss petrezselyem


Elkészítés



1. Keverje össze a marhahúst a curyporral egy megfelelő méretű edénybe és tegye félre, amíg a többi hozzávalót előkészíti.

2. Közepes méretű serpenyőben vagy wokban melegítsen föl közepes hőmérsékletre egy evőkanál olajat. Pirítsa a marhahús mindegyik oldalát aranybarnára. Vegye ki szűrőkanállal és tegye a CrockPotba.

3. Tegye a másik evőkanálnyi olajat a serpenyőbe és alacsony hőfokon pirítsa meg benne a hagymát és a paprikát, amíg puha és aranybarna lesz. Adja hozzá a gyömbért, a fokhagymát és a csilit és keverje jól össze, majd pirítsa 1 percig. Szórja rá a koriandert és a kurkumát és további kevergetés mellett pirítsa, főzze további 2 percig. Adja hozzá a lisztet és keverje jól el. A végén keverje bele a paradicsompürét és a kókusztejet.

4. Öntse az elkészült keveréket a marhahúsra és jól keverje össze.
Fedje le a főzőedényt és főzze az ételt magas (high) fokozaton 4-5 órán át vagy alacsony (low) fokozaton 7-8 óráig.

Tippek, trükkök



Főzés előtt egy éjszakára forgassa curry-s olajba a húst, attól még jobban átveszi majd a Korma ízeit.

Adjon a főzési időszak végén a kormához vagy tálalás előtt a körethez friss koriandert és/vagy petrezselymet.

Köretnek a főtt rizs, bármelyik típusú indiai kenyér (naan vagy papadum) és mangó csatni kiváló hozzá.

comments powered by Disqus