Ha nem akar regisztrálni, nincs ideje, rendeljen telefonon!
+36 20 273 46 04
Nyitólap Foodie’s BLOGKacsazúza pörkölt szépen lassan
Túlélő csomag
Vásároljon Crock Pot-ot és nyerje meg karácsonyi menüjét!

Kacsazúza pörkölt szépen lassan

Bár sokan ódzkodnak a szárnyasok belső alkatrészeit, a szép, húsos kacsazúza jó szaftosan, vajpuhán igazi kincs annak, aki szereti.

Kipróbáltuk lassúfőzőben készítve, leírtuk a receptet és az eredményét is.

Szerző: Foodies.hu | info@foodies.hu

Főzési információ



Előkészítés: 30 perc
Főzési idő: 6 óra
Főzési fokozat: alacsony (low)

Hozzávalók 4 személyre



  • 1 kg kacsazúza
  • 40 dkg vöröshagyma, kockára vágva
  • zsíradék (libazsír vagy kókusz zsír)
  • só, bors ízlés szerint
  • csemege (édes) fűszerpaprika


Elkészítés



tegyük a cserépedénybe a zsíradékot, rá a hagymát és szórjuk meg pirospaprikával
Egy-másfél óra alacsony (low) fokozaton főzés után tegyük bele a kacsazúzát és keverjük össze, majd sózzuk, borsozzuk
Hagyjuk főni 4-4,5 órát szintén alacsony (low) fokozaton. Egyszer-kétszer ellenőrizzük, levét kóstoljuk, fűszerezzük, ha kell
Amikor a villa átcsúszik az zúzán, akkor kész. Mi szaftosan szeretjük, ha kevesebb lével fogyasztaná az utolsó 1 órára vegye le a cserépedény tetejét és kapcsolja a főzőedényt magas (high) fokozatra

comments powered by Disqus