Ha nem akar regisztrálni, nincs ideje, rendeljen telefonon!
+36 20 273 46 04
Nyitólap Foodie’s BLOGBolognai mártás Crock Potban
Túlélő csomag
Vásároljon Crock Pot-ot és nyerje meg karácsonyi menüjét!

Bolognai mártás Crock Potban

Egy klasszikus és a lassúfőzővel kifejezetten harmóniában lévő recepttel térünk vissza a blogunkba.

Szerző: Foodies.hu | info@foodies.hu
Főzési információ

Előkészítés: 20 perc
Főzési idő: 6-7 óra
Főzési fokozat: alacsony (low)

Hozzávalók 3 személyre

  • 0,5 kg marha darálthús
  • 1 db közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 1 nagy gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 közepes sárgarépa apróra vágva vagy reszelve
  • 1 db zellerszár apróra vágva vagy reszelve
  • 6 fej gomba felszeletvelve
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 dl marhahús leves alaplé
  • 1 db babérlevél
  • fűszerek ízlés szerint: pl: oregano, bazsalikom szárítva vagy frissen

Elkészítés

1. Az összes hozzávalót tegye közvetlenül a főzőedénybe. Ha szeretné, akkor a húst és a hagymát külön-külön kis zsíradékon pirítsa meg.

2. Jól keverje össze főzés előtt

3. Főzze alacsony (low) fokozaton 6-7 órát vagy magas (high) fokozaton 4-5 órát.

4. Kedvenc tésztájára halmozva tálalja, adjon hozzá friss borsot, friss zöld fűszer leveleket összevágva és olasz keménysajtot (parmezánt).

Ha teheti, igyon hozzá könnyű vörösbort (portugieser vagy kékfrankos).

comments powered by Disqus